Terug naar vorige pagina

Verdwaal in het museum

Van ambacht naar de marine
Uw vakantie start hier

Marine Museum

In het Marinemuseum zijn vijf eeuwen marinegeschiedenis verbeeld in aansprekende tentoonstellingen. De schitterende collectie bevat vele scheepsmodellen, schilderijen en wapens. De geschiedenis van de marine wordt in beeld gebracht. Er is een presentatie over de naoorlogse periode 1945 - 1968 met multimedia presentaties en speciaal voor de jonge bezoeker ontwikkelde interactieve spelen. De bewogen periode van wederopbouw wordt toegelicht aan de hand van persoonlijke getuigenissen van marinemannen.

Meer informatie

Nationaal Reddingmuseum

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is gevestigd op de historische Oude Rijkswerf Willemsoord. Het museum zit in de voormalige motorenwerkplaats van de vroegere herstelscheepswerf van de Marine. De vinding van Den Helder met het reddingwezen is groot doordat de oprichting van de Reddingmaatschappijen in Nederland in 1824 een direct gevolg was van het vergaan van het schip "De Vreede" voor de kust van Den Helder.

Meer informatie

Automuseum Schagen

Automuseum Schagen is een erg leuk museum, waar u ca. 50 oldtimers van diverse merken kunt bezichtigen. Het accent ligt op auto's waar mensen veel in gereden hebben en die dus herkenbaar zijn voor de bezoeker van het museum. Er staat een groot aantal auto's tentoongesteld van verschillende bouwjaren en uit diverse landen. De collectie is zeer gevarieerd, hoewel de uit Nederland afkomstige DAF een prominente plaats inneemt. U ziet o.a. een DAF uit 1960, een Daffodil, de 33, 44, 55 en de 66 in verschillende uitvoeringen.

Meer informatie

Zaans Museum

Het Zaans Museum presenteert het leven en werken van de Zaankanter temidden van het rijke Industrieel Erfgoed, vormgegeven in een eigentijds gebouw. Hier maakt u kennis met het culturele verleden met de streek en de bron van haar welvaart: de industrie met als exemplarisch voorbeeld het nieuwe Verkadepaviljoen.

Meer informatie

Zuiderzee Museum

Het Zuiderzeemuseum presenteert Nederlandse kunst, cultuur en erfgoed op de grens van land en water. In het museumpark pronken authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een school, een visrokerij en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen.

Meer informatie

Anne Frank Huis

In het Anne Frank Huis kan men de onderduikplaats bezoeken waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog haar dagboek schreef. Permanente tentoonstellingen geven een beeld van Anne Frank en haar familie, haar dagboek en de onderduikperiode. Het voorhuis, de werkplek van de helpers en het voormalig kantoor van Otto Frank, is terruggebracht in de sfeer en stijl van de onderduikperiode. 

Meer informatie

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste museum in Nederland en bezit een omvangrijke, veelzijdige collectie kunstvoorwerpen. De schilderijenverzameling is wereldberoemd en centraal hierin staan werken van de bekende Hollandse meesters uit de 17e eeuw.

Meer informatie