Terug naar vorige pagina

Op adem komen in Callantsoog

Even lekker niets
Uw vakantie start hier

Garnalenvissen

Garnalenvissen is een unieke beleving voor het hele gezin! U maakt een unieke tocht langs zeehonden en lepelaars. Het is een twee uur durende waddentocht met zeehonden spotten bij laag water en een bezoek aan de lepelaarskolonie.

Voor reserveren en informatie telefoonnummer: 06-30443820

Wadlopen

De Groot Recreatie organiseert diverse wadlooptochten vanuit Noord-Holland op het voormalig eiland Wieringen, gelegen aan het Werelderfgoed Waddenzee. 

Onder begeleiding van een ervaren gids kunt u, tijdens het wadlopen, aan den lijve ondervinden hoe uniek dit prachtige stuk natuur is. Beleef ook een adembenemende wadlooptocht vanaf het geheime eiland Wieringen over het Unesco werelderfgoed; de Waddenzee.

Verscholen achter de duinen

De zee lekker dichtbij

Sportvissen

Geniet van zon, zee en de natuur. Een dagje makreel of kabeljauwvissen kunt u doen door mee te gaan met de "Mercuur". Bij kabeljauwvissen wordt gevaren naar de oude scheepswrakken op de Noordzee. Een unieke beleving voor jong en oud!

Meer informatie

Zeehonden-Robbentocht

Een 2 ½ uur durende tocht, die begint aan de Oostkade en vandaar door dehavens van Den Oever, langs de spuisluizen aan het begin van de Afsluitdijk.Waar tijdens laag water ± 5000 m3 per minuut zoet IJsselmeer water in de Waddenzee wordt afgevoerd. Een adembenemend gezicht! Daarna varen wij langs de losse dam, waar een kolonie Lepelaars broeden, langs de droogvallende zandbanken waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken.

Meer informatie

Ecomare Texel

In Ecomare kunt u van heel dichtbij genieten van zeehonden. In het ondergrondse zeeaquarium verbaast u zich over de veelzijdige wereld onder de zeespiegel. Er leven tientallen soorten vissen, hondhaaien, zeesterren, krabben en zeeanemonen. Ook ziet u er de zeehonden onder water zwemmen.

Meer informatie